کراس بایت: ناهنجاری و نامرتبی دندان های دو فک

فهرست مطالب

آیا به خاطر ابتلا به کراس بایت با دهان بسته لبخند می زنید یا موقع خنده دستتان را جلو دهانتان می گیرید؟ زمانی که دندان های بالا و پایین به شکل طبیعی روی هم قرار نمی گیرند، ممکن است بر اعتماد به نفس بیمار تاثیر بگذارند. خوشبختانه درمان های ارتودنسی و جراحی فک می تواند انواع ناهنجاری های فک را درمان کند.

ناهنجاری فک چیست؟

ناهنجاری های فک به دسته های مختلفی طبقه بندی می شوند و در اصطلاحات مختلفی بیان می شوند. آندربایت، اپن بایت، اوربایت و بسیاری دیگر از مثال های مهم ناهنجاری های فک هستند. زمانی که بیمار دچار یکی از انواع ناهنجاری فک باشد، ظاهر و ترتیب قرارگیری دندان ها طبیعی نیست. این امر بر صورت، لب ها و حتی علکرد جویدن و حرف زدن بیمار می تواند تاثیر بگذارد. ناهنجاری فک می تواند باعث سردرد، درد مفصل فک، افتادن دندان و بیماری لثه شود.

کراس بایت یکی از این ناهنجاری هاست که به خصوص در دندان های خلفی دیده می شود. این عارضه می تواند موجب آسیب به دندان ها، رشد غیر طبیعی صورت، مشکلات فک، فرسایش مینای دندان و در نتیجه پوسیدگی دندان ها شود.

کراس بایت چیست؟

در حالت عادی دندان های فک بالا تا حدی روی دندان های فک پایین را می پوشانند. این پوشانندگی در حالت عادی حدود 1 میلی متر است. در مواردی یک یا چند دندان فک پایین جابه جا شده و جلوتر از دندان های فک بالا قرار می گیرند.

این حالت باعث می شود که فک بیمار کمی جلوتر از حالت عادی به نظر برسد. در مواردی شدت بیرون زدگی دندان به حدی است که مانع از بسته شدن کامل لب ها می شود.

درمان:

این عارضه شیوع زیادی دارد و می تواند در دندان های پیشین یا کناری دیده شود. اما به طور معمول در دندان های خلفی بیشتر دیده می شود. گاهی در مواردی که کراس بایت دندان های خلفی را تحت تاثیر قرار داده باشد، ممکن است بیمار برای درمان مراجعه نکند. هر چند نامرتبی دندان های شما دیده نمی شود، اما بهتر است بدانید بیرون زدگی دندان ها و نامرتبی آنها موجب فرسایش بیش از حد مینا و پوسیدگی سریع تر دندان می گردد. به همین دلیل درمان سریع کراس بایت اهمیت زیادی دارد.

در شرایطی که تنها یک یا دو دندان از محل خود خارج شده و بیرون زده اند می توان با استفاده از بریس یا گسترش دهنده کام مشکل را حل کرد.

درمان کراس بایت شدید به جراحی فک به همراه ارتودنسی نیازدارد. در مواردی که به دلیل تاخیر بیمار برای درمان دندان دچار فرسایش زیادی شده باشد، می توان دندان را با استفاده از تاج ترمیم کرد و به آن حالت تو رفته تر داد.

منبع:

wikipedia

مطالب مشابه

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *