انواع دهانشویه: مزایا و معایب آن برای هر فرد

فهرست مطالب

دهانشویه های زیادی در بازار وجود دارد که هر یک کارکرد متفاوتی دارند. برای مثال دهانشویه های حاوی فلوراید به تقویت دندان های شما کمک می کنند؛ دهانشویه های ضد عفونی کننده که با فساد دندان مبارزه می کنند و نفس بدبو را پنهان می کنند؛ و دهانشویه های گیاهی که فاقد الکل هستند. در این مطلب به انواع دهانشویه و مزایای هر یک برای دهان و دندان شما می پردازیم.

انواع دهانشویه:

به طور خلاصه دهانشویه های موجود در بازار به دسته های زیر طبقه بندی می شوند:

دهانشویه های فلوراید:

در بین انواع دهانشویه این نوع از سایرین مشهورتر است. دهانشویه های حاوی فلوراید به تقویت دندان و همچنین افزودن حفاظت اضافی در برابر پوسیدگی دندان کمک می کنند. با این وجود، فلوراید در خمیر دندان و آب شهری نیز موجود است. بنابراین ممکن است مصرف این نوع دهانشویه برای برخی افراد بیش از حد مورد نیاز باشد. مراقب مصرف بیش از حد فلوراید باشید. با وجود مزایای زیادی که دارد، مصرف بیش از حد آن خود با لکه دار شدن دندان ها در ارتباط است.

دهانشویه های زیبایی و بهداشتی:

دهانشویه های زیبایی مانند سایر انواع دهانشویه از دندان های شما در برابر پوسیدگی محافظت نمی کنند و بیشتر برای رفع بوی بد دهان استفاده می شوند. این دهانشویه دندان هایتان را پاک می کند، اما خطر پوسیدگی دندان را کاهش نمی دهد.

دهانشویه های ضد عفونی کننده:

این نوع دهانشویه حاوی کلرهگزیدین گلوکونات است. این ماده یک ماده شیمیایی است که رشد باکتری را متوقف می کند و برای افراد مبتلا به عفونت دهان مناسب است. این دهاشویه نفس بدبو را نیز از بین می برد. در عین حال تا حدی در جلوگیری از تشکیل پلاک موثر است اما برای اثربخشی کامل باید در کنار مسواک و نخ دندان استفاده شود.

از سوی دیگر از استفاده بیش از حد از این نوع دهانشویه پرهیز کنید، زیرا سطح بالایی از کلرهگزیدین می تواند رنگ دندان ها را در طولانی مدت تغییر دهد. اما اگر دچار این مشکل شدید، دندانپزشک می تواند مشکل را رفع کند. از سوی دیگر، این نوع دهانشویه به دلیل دارا بودن الکل، می تواند باعث خشکی دهان و مشکلات مرتبط با آن شود.

دهانشویه های طبیعی:

این دهانشویه ها فاقد الکل و فلوراید هستند و بسیار شبیه به دهانشویه های معمولی عمل می کنند. بعضی از افراد ترجیح می دهند که از دهانشویه های خانگی، مانند ترکیب آب گرم و کمی نمک، در درمان عفونت یا آسیب های دندانی استفاده کنند.

دهانشویه های مراقبت کامل:

این دهانشویه ها حاوی مواد ضد باکتریایی هستند که باعث کاهش پلاک و جلوگیری از بیماری های لثه می شود.

دهانشویه جادویی:

شاید در مورد این نوع دهاشویه ها کمتر شنیده باشید. این دهانشویه توسط دندانپزشک تجویز می شود و برای درمان زخم دهان و التهاب بافت ها ناشی از مشکلاتی نظیر سرطان استفاده می شود.

این دهانشویه ممکن است حاوی مواد زیر باشد:

  • آنتی بیوتیک ها، به عنوان مثال تتراسایکلین
  • بیحسی موضعی، به عنوان مثال لیدوکائین
  • گلوکوکورتیکوئیدها برای کاهش التهاب
  • نستاتین، نوعی ضد قارچ برای درمان موکوزیت دهان
  • مائولکس – یک آنتی اسید برای حفاظت از بافت نرم در دهان

بهتر است همیشه پیش از فکر کردن به نام تجاری، به نوع دهانشویه ای که نیاز دارید و علت آن فکر کنید. دهانشویه مناسب برای هر فرد متفاوت است و ممکن است اثرات یکسانی برای تمام افراد نداشته باشند.

منبع

medic8

مطالب مشابه

10 پاسخ

  1. سلام دندونام پوسیدگی زیادی داره .. دوس دارم برای مدتی از دهانشوی استفاده کنم ولی فاصله زمانی استفادشو نمیدونم .میشه راهنمایی کنین

    1. سلام دوست عزيز
      به دليل اينكه دندان هاي پوسيده ي زيادي داريد ، ابتدا بايد با دندانپزشك خود صحبت كنيد تا پوسيدگي ها را برطرف سازد سپس ميتوانيد از mouthwash يا دهانشويه هاي حاوي فلورايد استفاده كنيد . البته بايد از دهانشويه ها كمتر از ١٤ روز استفاده كنيد سپس مصرف رو قطع كنيد و پس از دو هفته دوباره استفاده كنيد.( چون با مصرف بيش از ١٤ روز پياپي، مقاومت باكتريها زياد ميشود) پس دوره ي خود را در كمتر از ١٤ روز طي كنيد و پس از چند هفته دوباره استفاده نماييد.

  2. عرض ادب و خسته نباشید
    دندونهای من موقعیت خوبی نداشتن و من طی فواصل زمانی حدود پنج سال بیشتر دندونهام رو روکش کردم
    طوری که الان فک پایین کلا روکش هست و از فک بالا شش تا دندون جلو روکش هست
    برای استفاده از دهانشویه مطالبی که گذاشتید بیشتر واسه دندون های بدون روکش هست
    برای من که بیشتر دندونام روکش داره چی خوبه استفاده کنم ؟؟؟
    ممنون میشم کمکم کنید

    1. سلام دوست عزيز
      بهتر است هر شش ماه يكبار براي معاينه به دندانپزشك خود مراجعه نماييد.
      حتما روزي دوبار مسواك بزنيد.
      حتما حتما از نخ دندان استفاده نماييد.
      نكته مهم اين است كه اگر دهاني كه دندان هاي روكش شده داشته باشد و بوي بدي دهد
      قطعا بايد نزد دندانپزشك برود تا معاينه شود.ميتوانيد از هرنوع دهانشويه اي كه مطابق سليقه ي خودتان هست نيز استفاده نماييد.

  3. سلام وقت بخیر ببخشید دندان های من جنسش آهکی از چه دهان شوی استفاده کنم

  4. باسلام من به محض اینکه از دهانشویه استفاده میکنم دهانم را دوسه بار با اب میشورم ایا کار اشتباهی میکنم

  5. سلام ببخشید من سنگ لوزه دارم بمن گفتن اگر از دهانشویه استفاده کنم تا حدی میتونم پیشگیری کنم از بروز مجدد سنگ فقط نمیدونم که از کدوم نوعی که گفتین باید استفاده کنم.میشه راهنماییم کنید؟متشکرم

    1. از دهانشویه های ضد عفونی کننده استفاده کنید ولی استفاده ی زیاد باعث عوض شدن رنگ دندان هاتون میشه.حداقل برای من که اینجور بود. ولی به طور موثر باکتری های دهانی رو از بین میبره و برای سنگ لوزه بسیار موثر هست.

  6. باسلام حدودا۲سال میشه ریشه۵تاازدندونهام رنگ سبزمایل به سیاهی شده هرچی مسواک میزنم بازم تاثیزنداره و درحین مسواک زدنم لثه م خون میفته و همینطور بوی بدی داره هرچقدرم مسواک بزنم بازم بوی بد و خودم حس میکنم یه مدتم لثه م ب رنگ کبود بودالان بهترشده ممنون میشم راهنماییم کنید

  7. سلام, من دندانم حساس شده,, آب سرد و داغ میخورم درد میگیره از چه دهانشویه ای استفاده کنم,, ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *