اوردنچر چیست: انواع آن و مزایای درمانی

فهرست مطالب

اوردنچر نوعی پروتز دندانی است که روی دندان طبیعی یا ایمپلنت قرار می گیرد. این پروتز با اتصالات به خصوصی در ریشه دندان یا ایمپلنت ثابت می شود. معمولا از این پروتز در افرادی استفاده می شود که تمام دندان های خود را از دست داده است. یک دست پروتز دندان مصنوعی کامل می تواند ناراحت کننده و غیر طبیعی باشد. در صورتی که اوردنچر گزینه خوبی برای بیمارانی است که هنوز ریشه برخی دندان ها در دهانشان باقی مانده است.

اوردنچر چیست؟

اوردنچر از ابزارهایی برای متصل شدن در استخوان فک استفاده می کند. این روش درمانی از شیوه اتصال دندان طبیعی در دهان تقلید می کند. در یکی از انواع این پورتز از اتصالات میله ای استفاده می شود تا از پروتز و دندان های مجاور حمایت شود. میله های قوس فک بالا به ایمپلنت های بیشتری نسبت به فک پایین دارند زیرا تراکم استخوانی در فک بالا کمتر است.

اوردنچر میله ای پروتزهای کامل ثابتی هستند که به بخشی دائمی از دهان بیمار تبدیل می شوند. آنها روی ایمپلنت های اوردنچر پیچ می شوند و با استفاده از جراحی داخل استخوان قرار داده می شوند. از آنجا که این پروتز به خوبی روی دندان ها محکم می شود، خوردن و جویدن انواع مواد غذایی را همانند دندان های طبیعی ممکن می سازد.

در صورتی که بیماری های دهان مسئول از دست رفتن دندان باشد، نوع دیگری از اوردنچر باید استفاده شود که تحت عنوان پروتز تلسکوپی، تاج های فلزی داخلی و بیرونی روی دندان های باقی مانده بیمار قرار می گیرند. این روش درمانی قابل اطمینان است و پروتز طبیعی و قابل جابه جایی است. با این حال، برای استفاده از پروتز تلسکوپی باید تمام دندان های زیرین تحت عصب کشی قرار گیرند.

مزایای درمانی:

مهم ترین منفعت بهداشتی این نوع پروتز، پیشگیری از تحلیل استخوانی است زیرا ایمپلنت های درون فک ساختار استخوان را تقویت می کنند. بیماران با استفاده از این نوع پروتز تجربه بهتری برای خوردن و جویدن دارند. در صورتی که پروتز به خوبی در دهان قرار داده شود، باید تناسب خوبی با فک داشته باشد و تا 90 درصد از قدرت جویدن را به بیمار باز گرداند. بهداشت بهتر دهان و دندان و کاهش احتمال ابتلا به بیماری لثه از دو مزیت دیگر استفاده از این نوع پروتز هستند.

در صورتی که همه یا برخی از دندان های خود را از دست داده اید، برای بررسی گزینه های جایگزینی دندان با متخصصان کلینیک دندانپزشکی ما تماس حاصل فرمایید.

منبع:

wisegeek

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *