روکش زیرکونیا: مزایا و معایب

فهرست مطالب

دندانپزشکی حوزه موفقی از درمان است زیرا چه کسی است که دندان های زیبا نمی خواهد؟ زمانی که بیمار به روکشی روی دندان خود نیاز دارد، روکش زیرکونیا یکی از گزینه هایی است که دندانپزشک ممکن است توصیه کند.

روکش زیرکونیا چیست؟

زیرکونیا فلزی است که به عنوان عضوی از خانواده تیتانیوم طبقه بندی می شود و از معادن سراسر جهان استخراج می شود. این ماده به لحاظ با دوام بودن شهره است و ماده ایده آلی برای استفاده در روکش های دندانپزشکی به خصوص برای دندان های خلفی است که به استحکام بالایی برای جویدن و خرد کردن مواد غذایی نیاز دارند.

این ماده زمانی به عنوان ماده روکش دندان محبوب گردید که در مطب های دندانپزشکی وارد شد و با استفاده از تکنولوژی CAD CAM به شکل دندان تراشیده شد. پس از ارزیابی تناسب آن با دندان بیمار، روکش به دندان چسبانده می شود. از آنجا که کل این پروسه در یک جلسه قابل اجراست، به شدت مورد علاقه دندانپزشکان و بیماران است. ساخت روکش های سنتی به یک هفته زمان نیاز دارد و جلسات درمانی آن طولانی تر است.

مزایا و معایب روکش زیرکونیا:

بسیاری از مطب های دندانپزشکی برای استفاده از این روش هزینه کمتری نسبت به روکش پرسلین از بیمار اخذ می کنند، زیرا در این روش نیاز به ساخت روکش توسط آزمایشگاه نیست. از سوی دیگر در دنیای پر سرعت امروز، بیماران استفاده از یک روش درمانی یک جلسه ای را به درمان های چند جلسه ای ترجیح می دهند. این روش با سرعت و راحتی بیشتری برای بیمار همراه است.

زیرکونیا همانند پرسلین شفاف نیست و اجازه عبور نور را نمی دهد. بنابراین بیمار ممکن است ظاهر آن را دوست نداشته باشد. امروزه پیشرفت های زیادی در زمینه رنگ و ظاهر این نوع روکش انجام گرفته است و در آینده نزدیک ممکن است ظاهر و شکل این روکش مسئله بزرگی نباشد. یکی از مزایای روکش زیرکونیا استحکام آن است. با توجه به دقت دستگاه های کامپیوتری در طراحی آن، این روکش از تناسب و استحکام بالایی برخوردار است و طول عمر بالایی دارد.

مراقبت:

مراقبت از این نوع روکش همانند سایر انواع روکش است. برای مراقبت از دندان ها و پیشگیری از پوسیدگی دندان زیر روکش، لازم است روزی دو بار مسواک بزنید و نخ دندان بکشید. پرهیز از مصرف مواد غذایی حاوی رنگدانه مانند چای و قهوه نیز برای حفظ زیبایی ظاهر روکش به خصوص در دندان های پیش توصیه می شود. معاینات شش ماه یک بار دندانپزشکی را جدی بگیرید و آنها را به تاخیر نیاندازید. 

منبع:

colgate

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *