پودر دندان به جای خمیردندان:

آیا تا به حال از پودر دندان استفاده کرده اید؟ آیا بهتر از خمیردندان است؟ از چه چیزی ساخته شده است؟ این محصول با وجود عمر طولانی، اما به تازگی مورد توجه بازار قرار گرفته است و هنوز دسته زیادی از افراد از مزایا و کارکرد آن اطلاعی ندارند. در ادامه هر چیزی که باید در مورد این محصول بدانید آمده است.

همه ما روتین معمول و سالم بهداشت دهان و دندان را می شناسیم: مسواک زدن با خمیردندان، کشیدن نخ دندان و شستشوی دهان با دهانشویه. حتی اگر همیشه دو کار آخر را انجام نمی دهید، خمیردندان هرگز از روتین شما حذف نمی شود. اما آیا می دانستید زمانی که این کرم نعنایی کوچک در هر خانه ای پیدا نمی شد، مردم از چه چیزی برای تمیز کردن دندان های خود استفاده می کردند؟ در قدیم از چیزی تحت عنوان پودر دندان برای مسواک زدن و حفظ سلامت و بهداشت دندان ها استفاده می شد.

پودر دندان چیست؟

پودر دندان ترکیبی از چند ماده برای تمیز کردن دندان هاست که جایگزین خمیردندان می شود. معمولا این مواد شامل جوش شیرین، گیاهانی مانند نعنا، میخک و یک طعم دهنده می شوند.


نیاز به معاینه تخصصی دندانپزشکی دارید؟


همین الان کلیک کنید و نوبت بگیرید

هر چند این ماده به تازگی محبوبیت یافته است، اما یک روش خانگی قدیمی محسوب می شود. سابقه استفاده از این محصول به گذشته ای دور می رسد.

پیشینه استفاده از پودر دندان:

اولین مورد استفاده از این ماده به هزاران سال پیش در دوره مصریان، یونانیان، چینی ها و رومی ها باز می گردد. مصریان، برای تمیز کردن دندان های خود از ترکیبی از پودر تخم مرغ سوخته و سنگ پا و خاکستر استفاده می کردند. چینی ها از ترکیبی از گیاهان، نمک و جینسینگ برای بهبود طعم و کارایی پودر استفاده می کردند. یونانیان و رومیان نیز از استخوان های خرد شده و پوست صدف برای ایجاد یک پودر درخشان استفاده می کردند. برای پیشگیری از بوی بد دهان، رومیان از پوست درخت و ذغال برای داشتن دندان های تمیزتر استفاده می کردند.

در حدود ۱۰۰۰ پیش از میلاد، ایرانیان به خطر سایندگی بیش از حد برخی پودرها پی بردند. از این رو از ترکیبیات ملایم تر حاوی صدف حلزون، گیاهان و عسل استفاده کردند.

در قرن ۱۸، بریتانیایی ها اولین بار پودر دندان را به بازار عرضه کردند. در این محصول، جوش شیرین عنصر اصلی را تشکیل می دهد و مواد دیگری نیز به آن افزوده می شود.

از پودر تا خمیردندان:

در اوایل قرن ۱۹، دو ماده مهم دیگر نیز به پودر دندان افزوده شد: بوراکس برای خاصیت کف کنندگی و گلیسیرین برای تبدیل پودر به خمیر. استفاده از این محصول باعث سهولت در استفاده شد. بعدها خمیر در تیوب ها جا گرفتند و به آنها فلوراید افزوده شد تا به خاصیت استحکام بخشی به مینای دندان افزوده شود. در نتیجه خمیردندانی که ما امروزه می شناسیم، متولد شد.

پودر دندان در مقایسه با خمیردندان:

هر دو محصول به عنوان یک ماده تمیز کننده دندان به خوبی اثربخش هستند. اما کدامیک برای شما بهتر است؟ در ادامه مزایا و معایب هر یک را برسی می کنیم:

مزایای خمیردندان حاوی فلوراید:

  • استفاده آسان
  • تمیز کردن ملایم دندان ها
  • حاوی فلوراید برای پیشگیری از پوسیدگی دندان

معایب خمیردندان:

  • حاوی فلوراید که بلع مقدار زیادی از آن باعث مسمومیت می شود.
  • گلیسیرین فیلمی روی دندان ایجاد می کند که مانع مینرالیزه شدن دندان می شود.

مزایای پودر دندان:

  • زدودن پلاک با استفاده از این محصول ساده تر است.
  • بیشتر برندها از مواد طبیعی و ارگانیک استفاده کرده اند.
  • حاوی فلوراید نیست، بنابراین استفاده از آن برای کودکان بی خطر است.

معایب:

  • استفاده از آن در مقایسه با خمیردندان سخت تر است.
  • در موقع استفاده، رنگ گیاهان و خاک رس صحنه خنده داری از صورت فرد می سازند.

مواد به کار رفته در پودر:

مواد اصلی در هر برند ممکن است کمی با دیگری متفاوت باشد، اما در اغلب آنها از مواد زیر استفاده شده است:

بنتونیت خاک رس:

خاک رس به طور طبیعی به سموم متصل می شود و به حذف سموم فلزات سنگین از پر کننده جیوه کمک می کند. علاوه بر این، این ماده غنی از مواد معدنی است که برای لثه ها و دندان ها مفید هستند.

نمک دریا:

نمک دریای تصفیه نشده برای درمان لثه های ملتهب مفید است و حاوی بسیاری از مواد معدنی سودمند است.

جوش شیرین:

جوش شیرین مدت هاست به عنوان یک پاک کننده مورد اعتماد به کار می رود. این ماده به عنوان یک ساینده ملایم به آرامی دندان ها را تمیز می کند و به شما لبخند درخشانی می دهد.

زایلیتول:

زایلیتول تنها طعم شیرینی به پودر دندان می دهد، بلکه برای سلامت دهان و دندان نیز مفید است. این ماده به طور طبیعی موجب تحریک ترشح بزاق می شود.

میخک:

این ماده نه تنها طعم خوبی دارد، بلکه دارای خاصیت ضدالتهابی برای لثه هاست.

روغن های پایه:

روغن های پایه فهرستی طولانی از مزایا دارند. روغن نعنا دارای خاصیت آنتی باکتریال است. به علاوه به دهان حس تازگی می دهد.

ساختن پودر خانگی:

مواد تشکیل دهنده:

  • ۳ قاشق غذاخوری بنتونیت خاک رس
  • ۱ قاشق غذاخوری جوش شیرین
  • ۲ قاشق غذاخوری پودر کلسیم
  • ۱ قاشق چایخوری نمک دریا
  • ۱ قاشق غذاخوری پودر xylitol (برای شیرینی)
  • ۱ قاشق چای خوری پودر گل میخک یا دارچین (بسته به طعم مورد علاقه شما)
  • نعنا یا سایر اسانس های پایه برای طعم و مزه

دستورالعمل:

ترکیبات خشک را در یک کاسه مخلوط کنید. آنها را با استفاده از یک قاشق غیر فلزی مخلوط کنید. (بنتونیت خاک رس در تماس با فلزات برخی خواص خود را از دست می دهد. بنابراین بهتر است از قاشق چوبی یا پلاستیکی استفاده کنید.)

چند قطره روغن پایه به مخلوط اضافه کنید و آنها را به خوبی مخلوط کنید.

پودر را در یک ظرف در بسته نگه دارید.

مسواک زدن با پودر دندان:

استفاده از پودر دندان مشابه استفاده از خمیردندان است. مسواک را خیس کنید و مقداری از پودر را روی آن بریزید. مسواک را در زاویه ۴۵ درجه بگیرید و به خوبی دندان های خود را تمیز کنید. مسواک زدن باید دو دقیقه طول بکشد. دهان خود را با آب بشویید.

شما استفاده از کدامیک را ترجیح می دهید: پودر یا خمیردندان؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

منبع:

carefreedental

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *