ویتامین D و دندان: تاثیر آن در سلامت دهان و دندان

فهرست مطالب

ویتامین D برای دندان ها فوق العاده مهم است، اما تقریبا به طور کامل در زمینه پزشکی نادیده گرفته می شود. آخرین باری که دندانپزشک از شما خواسته است که برای پیشگیری از بیماری های پریودنتال، بیماری های لثه و حفره آزمایش ویتامین D بدهید چه زمانی بوده است؟ هیچ وقت! مطمئنم. همه در مورد اهمیت کلسیم برای دندان صحبت می کنند. اما به ندرت درباره رابطه ویتامین D و دندان صحبت می شود که به همان اندازه هم مهم است.

بیماری پریودنتال:

ارتباط بین ویتامین D و بیماری پریودنتال بیش از پیش مشخص شده است. این بیماری باعث ضعیف شدن استخوان حامی دندان می شود و به قرمزی، خونریزی و التهاب لثه منجر می شود و در نهایت ممکن است به از دست دادن دندان در صورت عدم درمان بیانجامد.

ویتامین D در فرایند نگه داشتن دندان ها در سوکت های خود بسیار مهم است. تحقیقات نشان داده اند که افراد مبتلا به کمبود ویتامین D به احتمال بیشتری مستعد ابتلا به بیماری های پریودنتال هستند.

یکی از دلایل تاثیر ویتامین D در بیماری های پریودنتال این است به دلیل اثرات ضد التهابی این ویتامین احتمال ابتلا به جینجیویت کاهش می یابد. این بیماری به هیچ روی بدون وجود التهاب در لثه به وجود نمی آید. بنابراین وجود سطح کافی از این ویتامین می تواند مانع خوبی برای دوری از این عارضه باشد.

در حالی که استفاده از ویتامین D به عنوان یک روش درمانی برای بیماری های پریودنتال آزمایش نشده است، بهتر است برای پیشگیری از بروز مشکل و حتی درمان در مراحل اولیه بیماری، همواره سطح این ویتامین را در بدن خود در محدوده نرمال نگه دارید. دیگر دلیل تاثیر ویتامین D در بهداشت دهان تحریک سیستم ایمنی بدن توسط این ویتامین است که می تواند از بسیاری از بیماری های دهان جلوگیری کند.

ویتامین D و دندان های قوی:

امروزه ارتباط بین ویتامین D و دندان و تاثیر آن در سلامت عمومی و استحکام دندان ها بیشتر از قبل مشخص شده است. در اینجا هم، بسیاری از افراد از نقش کلسیم در استخوان و دندان های محکم آگاه هستند، اما ویتامین D در تنظیم سطح کلسیم ضروری است.

کلسیمی که در استخوان ها و دندان ها وجود دارد دائما در حال حرکت است. اگر سطح کلسیم در خون کاهش یابد، دوباره از استخوان ها و دندان به خون جذب می شود. و اگر سطح آن بالا باشد، دوباره به استخوان و دندان باز می گردد.

اما ویتامین D این مکانیسم را تنظیم می کند. هنگامی که سطح ویتامین D پایین باشد، هیچ مقدار کلسیمی به استخوان ها و دندان باز نمی گردد. در نتیجه این امر تاثیر مستقیمی در از دست رفتن کلسیم در این ساختارهای مهم بدن دارد. به همین دلیل بیمار ممکن است در طولانی مدت به پوکی استخوان، بیماری پریودنتال و دندان های ضعیف مبتلا شود. که همه در اثر کمبود ویتامین D در بدن به وجود می آید.

برای بررسی سطح ویتامین D و کلسیم بدن خود یک آزمایش خون بدهید. در صورت نیاز برای دریافت مکمل های ضروری و دوز مورد نیاز با پزشک خود مشورت کنید. دریافت میزان کافی ویتامین D و کلسیم نقش مهمی در پیشگیری از پوسیدگی دندان و بیماری های لثه در بزرگسالان و به خصوص کودکان دارد. کمبود این ماده در بدن مادران باردار در رشد دندان های کودک و استحکام آنها نقش مهمی دارد.

منبع:

easy-immune-health

 

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *