پوسیدگی دندان شیری: چرا باید ترمیم شود؟

اگرچه کودکان از مجموعه ای از دندان ها استفاده می کنند که در نهایت از بین می روند، اما این مجموعه دندان ها باید تا زمان رشد طبیعی دندان های دائمی زنده بمانند. به همین دلیل رعایت بهداشت دهان و دندان به محض رشد دندان های نوزاد ضروری است و آموزش باید از سنین پایین انجام گیرد. با وجود تلاش های زیاد برخی والدین برای اطمینان از بهداشت دهان و دندان فرزند خود، گاهی اوقات با پوسیدگی دندان شیری روبرو می شوند. درمان پوسیدگی دندان شیری کودکان بسیار شبیه به بزرگسالان است، زیرا حفظ سلامت دندان ها مهمترین جنبه آن است.

دندان های شیری را پر کنید:

اگرچه دندان های شیری کودک دائمی نیستند، اما تنها دندان هایی هستند که وی تا چند سال خواهد داشت. برای حفظ سلامتی دهان و دندان کودک، دندانپزشک بر اساس نوع مشکل تصمیم به پر کردن یا استفاده از روکش روی آن خواهد گرفت. دندان های شیری به رشد صحیح دندان های دائمی کمک می کنند. بنابراین از دست دادن زودهنگام آنها به زیبایی لبخند کودک در آینده لطمه خواهد زد.

بازگشت پوسیدگی دندان شیری:

اگر چه دندانپزشک برای حذف پوسیدگی دندان شیری تلاش زیادی کرده است، گاهی اوقات مشکل تکرار می شود. دندان هایی که حفره در بین آن ایجاد شده نسبت به دندان هایی که حفره روی سطح آن قرار دارد، در معرض احتمال بیشتری برای ابتلا به پوسیدگی مجدد هستند. هنگامی که پوسیدگی باز می گردد، برای درمان دندان و پر کردن مجدد دندان باید پرشدگی قبلی تخلیه شود.


نیاز به معاینه تخصصی دندانپزشکی دارید؟


همین الان کلیک کنید و نوبت بگیرید

تروما:

پوسیدگی دندان تنها یک دلیل برای نیاز به پر کردن دندان است. اگر تروما به دندان آسیب برساند، باید دندان پر شود. مسائل دیگر عبارتند از شکل نامناسب دندان ها، عدم رشد کامل دندان، ترک خوردن یا شکستن دندان در اثر ضربه. دراغلب این موارد دندانپزشک استفاده از روکش را به پر کردن ترجیح می دهد.

کشیدن دندان:

نگهداری دندان های شیری بخش مهمی از مراقبت های دندان برای کودکان است. اما گاهی اوقات هیچ گزینه ای برای دندانپزشک باقی نمی ماند. اگر پوسیدگی خیلی پیشرفته باشد، و موجب بیماری لثه یا درد کودک شده باشد، بهترین راه کشیدن دندان است. بسیاری از دندانپزشکان در محل دندان کشیده شده از یک دندان مصنوعی یا فضا نگهدار استفاده می کنند تا فضای خالی بر رشد دندان های دائمی تاثیر نامطلوبی باقی نگذارد.

گاز خنده:

هنگامی که کودک نیاز به پر کردن دندان دارد، ممکن است دندانپزشک از اکسید نیتروژن یا گاز خنده برای آرامش او استفاده کند. اکسید نیتروژن اضطراب را کاهش می دهد و کودک درد ناشی از انجام کار را حس نخواهد کرد. گاز خنده برای همه کودکان موثر نیست. بنابراین بسته به شرایط ممکن است دندانپزشک از روش دیگری استفاده کند.

تعداد پرکردگی در یک جلسه:

زمانی که کار برای یک کودک شروع می شود، گاهی پوسیدگی تمام دندان ها در یک جلسه درمان می شود و گاهی تنها یک دندان ترمیم می گردد. دلیل این امر راحتی کودک و نه تعداد حفره ها است. برخی کودکان با نشستن طولانی مدت روی صندلی مشکلی ندارند، در حالی که برخی دیگر حاضر به همکاری نیستند. دندانپزشک به دنبال بهترین نتیجه برای کودک است. اگر این امر طی جلسات متعدد به دست می آید، روال درمان بر این اساس قرار خواهد گرفت. به هر حال، درمان صحیح و کامل کودکی که در حال جیغ زدن است هم برای کودک و هم والدین دشوار است.

اگر در مورد درمان پوسیدگی دندان کودک خود دچار اضطراب هستید، دندانپزشکان کلینیک شبانه روزی یوسف آباد می توانند با ارائه اطلاعات دقیق تر از روند درمان و مراقبت های پس از درمان موجب آرامش خاطر شما شوند.

منبع

۱۲۳dentist


نیاز به معاینه تخصصی دندانپزشکی دارید؟


همین الان کلیک کنید و نوبت بگیرید

9 پاسخ
  1. زهره
    زهره گفته:

    پسر من ۲سال ونیمشه بیشتر دندوناش پوسیدگی شدید گرفته دکتر گفته باید با بیهوشی تو اتاق عمل کل دندوناش ترمیم کنیم ولی من میترسم نمیدونم اجازه بدم یانه

    پاسخ
  2. مریم
    مریم گفته:

    سلام من ۲۴سالمه و دندان شیریم باقی مونده بود که پوسیده شده بود و پرش کردم ولی بعد از دو ماه حس می کنم از ریشه و جای امپولش ورم کرده و درد های خفیفی داره تا جایی که نمیتونم داخل دهانم حتی لقمه غذا رو بجوام علتش چیه و چیکار باید بکنم ممنون میشم راه درمانشو بگید تشکر.

    پاسخ

تعقیب

  1. […] برخی از این جوامع باکتریایی، آسیب رسان هستند و موجب پوسیدگی دندان، التهاب لثه و از دست رفتن دندان می […]

  2. […] این است که دندان شیری تا سال ها کاربرد دارد. اولین دندان شیری در حدود شش ماهگی رشد می کند و در بین دو تا سه سالگی تمام […]

  3. […] فلوراید در کنار مسواک زدن، حفاظت بیشتری در برابر پوسیدگی دندان کودک ایجاد می کند. وارنیش نوعی ژل زرد رنگ است که پس از مالیده […]

  4. […] افزایش سن، دندان ها در معرض ابتلا به پوسیدگی، بیماری های لثه و سایر مشکلات دهان و دندان قرار می […]

  5. […] نقش مهمی در حفاظت از دندان ها در برابر پوسیدگی بازی می کند، بنابراین لازم است هر کاری برای جلوگیری از […]

  6. […] که نیمی از دندان از بین رفته است یا پوسیدگی به قدری بزرگ است که دیواره دندان تضعیف شده است، دیگر […]

  7. […] دندان های شیری و دائمی فرایندی است که در آن دندان ها از لثه بیرون می […]

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *